Datum/Tid
Date(s) - 04/05/2017
12:00 - 17:00

Plats
Norges Hus

Kategorier


Norska Dagen 2017 – ”Union 2.0”

Välkommen att tillsammans med Norsk – Svenska Handelskammaren utforska om vår tids utveckling och rådande marknadskrafter mellan Norge och Västsverige faktiskt är eller kan bli ett naturligt vinnande kluster eller ny typ av union, helt baserat på möjligheter och frivillighet till skillnad från förra gången vi var i Union med varandra.

Programmet kommer ta upp:

  • Det makroekonomiska  perspektivet med regionalisering utan hänsyn till landsgränser. Kommer arbetstillfällen att få en starkare koppling till kluster med människor och kompetens än tvärt om?
  • Vad är viktigt för att ovan regionaliseringen ska lyckas ekonomiskt? (infrastruktur i form av transport, boende plus affärsmöjligheter och  livsstilsmöjligheter).
  • Hur näringslivet upplever ”nuläget” och framtidsmöjligheterna med koppling till både hur affärsmöjligheterna utvecklas och tillgång till rätt kompetens. Vad ser de som framtida möjligheter och utmaningar.

Vi avslutar med att summera dagen med en panel och ställa oss då frågan – är Union 2.0 en verklig möjlighet och i så fall vilka är de viktiga byggstenarna är för att kunna realisera den. Vad är möjligheterna för våra medlemmar ut och hur skulle NSHK kunna spela en roll i detta.

Vår spännande talarlista inkluderar:

Christian Syse, Norges nya ambassadör till Sverige hälsar välkommen

Björn Rosengren, tidigare näringsminister (1998-2002), för närvarande ordförande i NSHK i Stockholm.

Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi med inriktning mot regionalekonomi. Charlotta har hållit mer än 100 föreläsningar om attraktiva städer sedan 2008, bl. a. för IBM, FN och EU-kommissionen.
http://vertikals.se/charlotta/bloggare/charlotta/
https://twitter.com/charlottadcm

Niklas Lindwall, VD ”EDRMedeso” som är den ledande leverantören i Norden av programvara för 3D-konstruktion, konsultation inom CAE (Computer Aided Engineering) samt kundanpassade lösningar inom CFD, Meknik och Elektromagnetism.
Användningsområden: forskning, undervisning, produktutveckling, produktdesign och struktur-simuleringar (FEM). Niklas har bott och verkat i Norge sedan 1998 och har stor erfarenhet av hela det nordiska marknadsområdet. http://edrmedeso.com/about/

Moderator: Anna-Karin S Öjerskog

Norska Dagen hålls för nionde året i rad, vi ser fram emot att ses på Norges Hus 4:e maj
kl 13.00-16.00! Hållbar lunch och fika ingår i eventet.

Program:

11:30    Registrering öppnar

12:00    Lunch, med möjlighet till mingel

13:00    ”Union 2.0” Norska dagens huvudprogram

16:00    Eftermingel och möjlighet att diskutera vad detta kan innebära för oss

Anmälan är bindande. Du som anmäler dig och inte dyker upp utan att avboka senast 48 timmar före debiteras fullt pris kr 495:-. Begränsat antal platser. 

Bokning:

Bokningen är stängd för detta evenemang.

Tags: