Datum/Tid
Date(s) - 05/02/2018
15:45 - 17:00

Plats
Svenska Mässan

Kategorier


Inbjudan till Båtmässan 2018

Precis som tidigare år startar vi upp det nya året genom att bjuda in dig som medlem i Norsk – Svenska Handelskammaren i Göteborg, till Båtmässan. I samarbete med vår guldmedlem Swedbank kan vi utlova ett spännande program som du kan läsa mer detaljerat om under.
Swedbank logo

Program

Från byggboom till tvärnit; vad händer nu med priserna och bostadsbyggandet?

Lennart Weiss, Veidekke – Sveriges största Norska byggföretag

I hela landet och inte minst i Göteborgsregionen har bostadsbyggandet ökat kraftigt under senare år. Det främsta problemet har snarast varit brist på resurser och långa ledtider. Men nu har något hänt. Efter sommaren bromsade marknaden in med fallande priser och ökat osäkerhet som följd. Vart tar det hela vägen nu? Vad kommer att ske med priserna? Vad händer med byggandet? Är tillväxten i göteborgsregionen så stark att byggkonjunkturen rentav kan hålla i sig?

Talare: Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke och författare till ett antal rapporter om bostadspolitik och den svenska bostadsmarknaden.

Att segla är gränslöst

Martin Strömberg, professionell havskappseglare

Martin Strömberg, född 3 april 1982, är en professionell havskappseglare och vinnare av Volvo Ocean Race 2011-2012 med det franska laget Groupama. Martin gör en paus i den pågående seglingen och kommer till Båtmässan i Göteborg där han besöker Norsk – Svenska Handelskammaren och berättar hur det är på de 7 haven.

Martin Strömberg deltar i Volvo Ocean Race för 4:e gången. Han seglade runt jorden för första gången som 25-åring ombord på den svenska båten Ericsson 3 som slutade 4:a i Volvo Ocean Race 2008-09. Martin är uppväxt på Orust och har studerat på seglargymnasiet i Lerum. Hans moderklubb är Stenungssunds Seglarsällskap.

Moderatorer: Bengt Wallin chef Båtmässan samt Jan Andréasson Norges generalkonsul

Datum: måndag 5 februari 2018

Tid: 15.45, Programmet startar 15.55 och avslutas ca 17.00 – därefter mat & båtmässa.

Plats: Konferensrum Svenska Mässans Konferenscenter. Exakt rum meddelas senare.

Vägbeskrivning: Gå in genom Hotel Gothia Towers huvudentré. Gå upp för den stora trappan rakt fram. Följ därefter våra skyltar.

Eventet är kostnadsfritt för medlemmar i NSHK Göteborg. Övriga betalar 200 SEK vid entrén till mötet.

O.s.a. senast 2/2 2018. 

Anmälan är bindande. Du som anmäler dig och inte dyker upp utan att avboka senast 48 timmar före debiteras kr 295:-. Begränsat antal platser. 

Vi tackar dagens värd. Swedbank

Norsk – Svenska Handelskammaren i Göteborg

Styrelsen

Bokning:

Bokningen är stängd för detta evenemang.

Tags: