Julbordet på Sjömagasinet den fjärde december

NSHK medlemmen restaurang Sjömagasinet hade tillsammans med NSHK inviterat medlemmarna att ”begå” årets julbord till ett av Sjömagasinet och NSHK subventionerat pris.

Som framgår av bilden var det ett minst sagt dignande julbord som hade dukats upp. Sjömagasinets VD Jonas Marting hälsade oss välkomna och förklarade att julbordstraditionen bjuder att man skall gå sju gånger med olika välfyllda tallrikar.

Utan att gå in på alla detaljer så innehöll sillbordet många nya välsmakande varianter. Lax och fiskdelen av julbordet erbjöd även många intressanta smaker såsom det anstår en restaurang berömd för sina havsdelikatesser. Det tog oss sedan en bra stund att botanisera bland det stora utbudet av skinkor, korvar, pastejer, viltkött med alla sorters tillbehör. Det var så med viss tvekan vi angrep det småvarma med Janssons, prinskorven, köttbullarna, ”långkålen”, röd- och brunkålen, torskbullarna samt specialiteterna friterad kalvbräss och blodkorv med bacon och lingon. Lutfisken var en verklig deilkatess!

Dessertbordet så….., ja det är knappt att skribenten orkar beskriva alla de frestelser, som hade dukats upp varför jag nöjer mig med att konstatera att det var tillräckligt.

Dryckerna då, ja det fanns också tillräckligt med Ulf Wagners egen komponerade snaps som dragplåster och en Julmust med vuxensmak.

 

Stort TACK – vi ser redan fram mot nästa års Julbord på Sjömagasinet !!

Ralf Galme