Om NSHK

Norge och Tyskland är Sveriges största exportmarknader 2018 och Norge är dessutom den trädje största importmarknaden för Sverige. Under de senaste två åren har de norskägda företagen i Göteborgsregionen ökat med 25%. Handelskammarens syfte är att främja de kommersiella och industriella förbindelserna mellan Sverige och Norge samt att tillvarata näringslivets intressen i förhållanden till svenska och norska myndigheter.

Vårt mål är att med nätverksbyggande trivsel erbjuda ett attraktivt program med ca 5 träffar per år. Vi kommer att ha intressanta föredragshållare, spännande studiebesök och mycket annat.Handelskammaren välkomnar alla som är intresserade av norsk-svenska handelsrelationer som medlemmar i kammaren.

Catharina Olofsson
Ordförande i NSHK Göteborg

Styrelse

Director Consulting & Education för KGH Customs Services. Specialister på tullrelaterade tjänster i 11 länder i Europa. Tidigare General Manager TNT Logistics, Norden och Revisor hos PWC. Catharina har bred erfarenhet från ekonomi till logistik, strategi och affärsutveckling i ett internationellt sammanhang genom både studier och arbete utanför Sverige.

Generalkonsul för Norge i Västsverige, entreprenör och bolagsbyggare. Jan är bl.a. verksam på Länsförsäkringar inom området kommersiella fastigheter och har bl.a. styrelseuppdrag för resekoncernen STS Alpresor AB, cykelföretaget Merida Sverige AB, Bike Fixx AB samt livsmedelsgrossisten OutOfHome AB.

VD för Vidal Scandinavia, en av världens största konfektyrföretag. Har 25 års erfarenhet av dagligvaruhandeln och har arbetat i flera stora företag/koncerner. Har även varit med och etablerat ett flertal producenter & varumärken på den nordiska marknaden de senaste 17 åren.

Advokat vid Foyen Advokatfirma och arbetar inom områdena fastighet, entreprenad och konsult. Foyens verksamhet i Sverige och Norge bygger på branschfokus och absolut spetskompetens inom bl.a. fastighet, teknik, IT, energi och miljö.

Projektledare på Svinesundskommittén, specialiserad på gränshinder och handelsfrågor mellan Sverige och Norge. Arbetet handlar om att lyfta fram gränshinder som berör företag i gränsregionen och driva på lösningsprocesserna i de nordiska nätverken. I uppdraget ingår även att vända gränshinder till gränsmöjligheter samt planera och moderera seminarier, exempelvis ”Affärer i Norge och Sverige”.

Ansvarar för Investering och Etablering på Business Region Göteborg. Det innebär arbetet med att attrahera företag att etablera sig i Göteborgsregionen samt att ge de företagen bästa tänkbara service i etableringsprocessen.

Koncernchef för Nowagruppen

Head of DNB Gothenburg, 20+ års erfarenhet från bank och finans

Commercial Director för Strömstad Spa & Resort och Son Spa. Annika har 25 års erfarenhet av marknad – och försäljning och har bla varit marknad – och försäljningschef i Comwell koncernen , Christer Olsson Group, Utvecklingspoolen och Arken Hotell & Konferens mm.

Merchandising Manager för GARMIN EMEA, Thomas har entreprenörskap i blodet med lång erfarenhet inom försäljning och Marknadsföring. Jobbat internationellt för flertalet globala varumärken inom Merchandising & Trading.

Stadgar

Nedan kan du läsa stadgarna för NSHK Göteborg. Antagna av NSHK i Stockholm den 9 november 1993 med ändringar antagna 18 maj 2010 samt anpassade för NSHK Göteborg 17/8 2010.

Klicka för att ladda ned stadgarna

Var vi finns

Norsk-Svenska Handelskammaren finns även i Stockholm och Oslo.

Norsk-Svenska Handelskammaren Stockholm

Styrelseordförande: Björn Rosengren

VD: Berit Salheim
E-post: berit.salheim@nshk.se
Tel: +46 70-566 26 76

Norsk-Svensk Handelskammer Oslo

Postboks 557 Skøyen,
N-0213 OSLO

Styrelseordförande: Kai Eide

Daglig Leder: Bjørn Storm Hsalvorsen
E-post: bjorn@nshk.no